Home » News » The BodyHoliday welcomes guests back after its summer refurbishment project

The BodyHoliday welcomes guests back after its summer refurbishment project

The northern end of the boardwalk with views of Cariblue beach on the left and the Clubhouse on the right


On October 2nd 2011, The BodyHoliday reopened its doors after an exciting US$20million summer refurbishment project. The award-winning resort took the time out this past summer to add some new life to some of its key areas, all with the goal of delivering to its guests a fresh resort which still holds true to its promise: ‘Give us your body for a week and we’ll give you back your mind’.

The wellness centre’s entrance was completely transformed into a magnificent structure with Jerusalem stone and mosaics. The attention to detail was kept with the addition of authentic Jallis from India which have been incorporated in the new welcome desk. Another set of Jallis, which had been part of the initial plans of the wellness centre were also added in that area. The Specialist Skin Care Clinic was also completely redone. It now features four new treatment rooms and a redesigned reception area which showcases the new line of Thalgo products on offer.

In the reception area an all new turning circle with cobbled entrance has been constructed. The familiar sight of the welcome gazebo (with its Piton Punch for arriving guests) still holds, but it has been given new life with some detailed trellis and colorful tile work. In the lobby, a welcoming environment has been created allow guests to relax, congregate and experience a sense of place on arrival. The modular upholstered seating groups are centered under a chandelier with fresh floral arrangements, making it comfortable and easy to enjoy the complimentary Wi-Fi.

Perhaps one of the biggest changes came to Cariblue Restaurant. The Italian courtyard has been enhanced as a functional lounge area with ‘Great House’ style seating. In the dining room, an all new crisp white tongue-and-groove tray ceiling replaces the once exposed beams and rafters. Materials including rattan and wicker, brown mahogany, bright whites and a palette of vibrant blues have lifted Cariblue greatly. Open louver panels help separate the dining areas. Cariblue also saw the introduction of an enclosed, air-conditioned buffet area. Another new addition is the classic stone finish wine salon. The wine salon serves to enhance guests dining experience with pairing suggestions and a number of wine flights geared at educating and introducing guests to the resort’s extensive wine selection.

A 360-degree, 17ft circular custom designed bar is one of the Clubhouse’s more prominent new features. The bar carries a nautical design influence and its round shape provides for conversation and easy viewing of the redesigned stage. The Clubhouse lounge received a mix of contemporary, classic and transitional furniture with an assortment of sofa seating, lounge chairs and tea height tables which allow for flexible use, dining, cocktails and tea.

The Grill Pavilion is an all new extension of the Clubhouse which includes a buffet, grill and pizza oven. It now adds an all new food outlet by offering lunch and dinner. The Piazza is a new multi-space complete with pagoda umbrellas and casual bistro seating with a trickling natural stone fountain. It can serve as a cozy respite from the large dining spaces.

Just off the Grill Pavilion is a new two-level infinity pool tiled in deep cobalt blue porcelain. The upper pool’s size makes it ideal for play and aquatic fitness; it then falls into shallow waters at the boardwalk level. This has an elegant cascading effect with endless views of the beach and Caribbean Sea. Intimate cabanas-for-two contour the pool’s upper level.

The Boardwalk begins at the northern end of the Clubhouse, wraps around its front, extends just past Tao restaurant and ends with the new watersports hut. The area is surrounded by all-white market umbrellas and chaise lounges. The boardwalk also features large cabanas comprised of two daybeds and a centre table which lend themselves to private sunset viewing and waterside dinning.

The games room is an air-conditioned escape from the outdoor spaces. Complimentary Wi-fi, a library, two flat screen televisions; backgammon, chess and checkered boards etched in tables and a table tennis set-up make this the most fun spot at the resort.

The PADI Scuba Dive Shop now has a new home: a freestanding cottage with brightly coloured lime green, turquoise and tangerine wood finish. On the inside, a diving instruction room features a flat-screen television for maximum fun and learning.

The new gym is a state-of-the art 1,800 square foot fitness centre with expansive back windows which let in natural light and overlook the Caribbean hillside. An impressive selection of modern gym equipment promises to make staying fit enjoyable and easy.

The Penthouse Suite is the latest addition to the resort’s accommodation. It is accessed by a private entry staircase and is the only fifth floor suite. It features an open floor plan with high ceilings and a spacious living area and wet bar, a free standing wall unit divides the bedroom and living spaces. Floor-to-ceiling front windows allow natural light to flood in and provide stunning views of the Caribbean Sea. It also features a private Hammam with Turkish marble-slab heated massage bed and a steam room with mosaic curved bench and rain-head shower, offering guests a unique spa experience in their very own exclusive space.

The BodyHoliday welcomes you to experience these facilities firsthand and rate for yourself one of the most exciting hotel refurbishments in St. Lucia and the Caribbean.